Ta strona używa cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Akceptuję

Loading...


Szukaj Menu
A A A wysoki kontrast: A A

Portal Promocji Eksportu



WEBINARIUM - Założenia nowej ustawy "Food Safety Modernization Act". O czym każdy eksporter żywności do USA powinien wiedzieć?

Wyślij Drukuj Pobierz dodał: WPHI Nowy Jork | 2016-12-14 19:48:43
webinarium, szkolenie, porada


WPHI w Nowym Jorku zaprasza polskich przedsiębiorców zainteresowanych wejściem na rynek Stanów Zjednoczonych na bezpłatne, internetowe webinarium dotyczące odpowiedzialności za produkt sprzedany w USA ! Szkolenie odbędzie się 16 grudnia 2016r. o godz. 15:00 czasu polskiego.
 
Rejestracji można dokonać pod linkiem
 

W trakcie webinarium omówione zostaną główne założenia Food Safety Modernization Act (FSMA), nowej ustawy amerykańskiej, regulującej kwestie związane z bezpieczeństwem żywności trafiającej na amerykański rynek, w tym żywności importowanej.

Polskie firmy eksportujące żywność (dla ludzi i zwierząt) do Stanów Zjednoczonych będą miały możliwość zapoznania się z wymaganiami, które nowa ustawa nakłada na producentów żywności oraz na importerów ich produktów po stronie USA.

Ekspert:
Bracey Parr, Regulatory Advisor, Food Safety Services, Registrar Corp

Moderator:
Aneta Kuczewska, Wydział Promocji Handlu i Inwestycji Konsulatu Generalnego RP w Nowym Jorku

Uwaga:
Webinarium będzie poprowadzone w języku angielskim.

 

Data i miejsce:

Piątek, 15 grudnia
Godz. 15:00 - 16:00
(czasu polskiego)

 
 

W razie dodatkowych pytań uprzejmie prosimy się kontaktować na adres e-mail: newyork@trade.gov.pl.